Saker Att Tänka På När Du Tränar

Saker Att Tänka På När Du Tränar - Enkla Tips

Jag tänkte gå igenom några saker som kan vara bra att tänka på när du tränar, detta är sånt som vanligtvis dyker upp när jag jobbar med klienter både med rehabilitering och vanlig träning.

Din inställning!

Många gånger när en övning känns svår eller tung trots lätta vikter så hör jag ofta kommentarer som
”jag är för svag för detta”
”detta är för svårt för mig”
”gud va svag jag är i denna övning”

och det är helt okej att känna så.

Men det bidrar ingenting, verkligen ingenting.

Lite som att titta sig i spegeln och säga ”gud va ful jag är”.
Det gör dig inte snyggare eller hur? Att påpeka för sig själv att man är svag eller dålig kommer inte heller bidra till att du blir starkare eller bättre.
Så här kan det vara bra att istället mata sig med positiv feedback, även om det känns svårare.

Säg ”oj va tungt, detta kommer göra mig starkare” eller ”ok detta var svårt, det kan bara bli bättre nu”.
Börja alltså peppa dig själv mer och klanka ner på dig själv mindre.

Dina val!

Ibland orkar man inte träna, man vill skippa passet och ta det imorgon istället.
Det är helt okej att göra det kan jag tycka.

Men, vad som inte är okej är att sedan bli besviken på sig själv för att man skippade passet. Det är ett val du gjort, inget som du blev tvingad till i detta exempel.
Du kommer troligen träna hundratals om inte tusentals pass i ditt liv, ett enstaka pass som skippas hit eller dit kommer inte ha någon betydelse.
Har du bestämt dig så har du, det kommer ett nytt pass. 

Din dagsform!

Man är inte alla gånger helt hundra mentalt eller fysiskt, dagsform kan variera. Känner du att det är en liten dålig dag och att passet känns som en uppförsbacke så anpassa det efter din dagsform.
Kanske dra ner lite på tempo och intensitet, det kanske är ett lugnare pass du behöver för att nästa ska kännas bra igen.
Det är ett enstaka pass av många, om du kör det lite lugnare så är det inte hela världen, kom ihåg att variation är bra. Det behöver inte alltid vara stenhårt.

Din återhämtning!

Din återhämtning!
Det finns mycket prylar och saker där ute som sägs ska kunna förbättra din återhämtning. Och visst kan dom kanske bidra en del, men glöm inte dom viktiga delarna som du först och främst ska satsa på.

  • Sömnen, se till att sova ordentligt ( så gott du kan)
  • Mat, ät näringsrik mat. Du behöver inte gå på någon speciell diet om du inte vill det, gör sunda val och du dör inte om du äter en och annan pizza och bulle. Du kanske bara inte behöver göra det varje dag.
  • Minska på stress, lättare sagt än gjort. Men försök att hitta sätt att slå av när du kan.
  • Planera din träning, variera mellan lätta, medel och tunga pass. Planera in vilodagar så din kropp hinner med att reparera dig.

Related Articles

Nu skickar vi din kod!
Det kan ta 5-10 min

kolla din inkorg och skräppost

Kiroxpert loga

Friskvårdsportaler

KiroXpert är kopplad till olika friskvårdsportaler där du kan utnyttja ditt friskvårdsbidrag för att bli medlem hos oss.

Eller…

Ta kontakt med din chef/arbetsgivare. På vissa arbetsplatser behöver du själv lägga ut pengarna först, för att sedan mot uppvisat kvitto få pengar av arbetsgivaren. Genom oss får du kvitto direkt vid ditt köp skickat till din email.