TENNISARMBÅGE

Programmet för tennisarmbåge hjälper dig träna upp senan och bli av med smärtan

Programmet

Programmet löper över 6 veckor

Passen

I programmet kommer du träna 4 gånger i veckan.

Utrustning

En eller flera hantlar för att kunna utföra detta program.

Niklas Berättar Lite Mer Om Programmet

Vad är Tennisarmbåge?

Tennisarmbåge är en liten skada på en sena som fäster på utsidan av armbågen, det kan ge ordentliga smärtor speciellt vid utförande av olika aktiviteter. För att bli av med detta besvär behöver man belasta och stärka upp senan. Gärna ta det lugnt med andra aktiviteter som orsakar smärta.

I detta program får du hjälp att träna upp senan och bli av med smärtan. Programmet löper över 6 veckor med 4 pass i veckan.

Varför får man tennisarmbåge?

Du kan få tennisarmbåge pga repetitiv stress mot senan, dvs belastar senan mer än den tål. Detta kan vara något man utsatt senan för en gång eller flera, för vissa kanske det räcker med en tillfällig tung belastning och för andra är det en lättare belastning men som upprepas fler gånger över en längre tid.

Tennisarmbåge är inte farligt.

Vad Behöver man för utrusning?

För att kunna utföra övningarna i programmet behöver du en eller flera hantlar. Har man inte detta hemma så kan man använda sig av en påse med något i som ger tyngd. Vattenflaskor kan vara bra, det gör det enkelt att hålla reda på hur mycket vikt man har.

Hjälper detta alla?

Nej, tyvärr. I vissa fall så hjälper inte träning, detta kan bero på flera faktorer. Ofta är det för att man har för dåligt tålamod ( det tar tid att bli av med detta). I andra fall kan det vara att man inte vågar öka vikten och därmed inte stärker upp senan. Följer man direktiven i programmet så skapar man sig goda förutsättningar men det kan krävas att man upprepar programmet mer än en gång. 

I detta program ingår:

  • Teknikgenomgång av varje övning som är videobaserad
  • Ett system att enkel följa för att stärka upp senan där du har problem
  • 6 veckors program att följa med enkla instruktioner att följa

Har du frågor?

Fattas det information som du söker? Skriv gärna till oss så svarar vi så snabbt vi kan.

Nu skickar vi din kod!
Det kan ta 5-10 min

kolla din inkorg och skräppost

Kiroxpert loga

Friskvårdsportaler

KiroXpert är kopplad till olika friskvårdsportaler där du kan utnyttja ditt friskvårdsbidrag för att bli medlem hos oss.

Eller…

Ta kontakt med din chef/arbetsgivare. På vissa arbetsplatser behöver du själv lägga ut pengarna först, för att sedan mot uppvisat kvitto få pengar av arbetsgivaren. Genom oss får du kvitto direkt vid ditt köp skickat till din email.